Naturen

Udsigt fra Gedser Odde til færgen i Gedser, langs vandet
Gedser Odde

Der er masser af oplevelser på vandet, især kajakker er velegnet til sejlads i Guldborg Sund.

Inde på land er der det store, unikke naturområde Skejten ved Fuglsang, hvor gamle egetræer står helt ude på en strandeng der aldrig har været dyrket og derfor præsenterer sig som et gammelt og unik stykke natur. Der er sjældne planter og spændende dyrearter at finde. Der er offentlig adgang, men husk gummistøvler.

Også på Lollandsiden er en fin eng ved udløbet af Flintinge å hvor man kan fiske i åren og kigge på fugle.

Hamborgskoven er en privat skov, så man skal holde sig på stierne. Skoven har en række fine fortidsminder, fredede egetræer og så Løgnoret med de flotteste enge. Skoven er bynær, Sundby og Nykøbing F. er lige ved siden af og der er en anlagt mountainbikebane i skoven, samt ridespor.

Frejlev skov er fuld af fortidsminder og tæt på er unikke strandenge hvor man også finder Knækkerygstenen med en god historie tilknyttet, der er info på stedet.

Roden skov er indhegnet, det er en gammel parforseskov, hvor adelen holdt jagter. Der går store flokke af dådyr i skoven, nogle af dem er hvide.

På Falstersiden er der fx de smukke godslandskaber nord for motorvejen og Guldborgsund tunellen og syd for Nykøbing F. nogle dejlige bynære skove.

På Sydfalster er der bl.a. det lille naturområde Kroghage med strandenge og så selvfølgeligelig Gedser Odde, Danmarks sydligste punkt, med flotte, dramatiske klinter og en masse fugletræk der passerer lige over Gedser Odde.